Vi holder sommerferielukket t.o.m d. 4.August 2024

Om kroen

[rank_math_breadcrumb]

KROENS HISTORIE

De tre lokaler, som danner rammen for Blovstrød Kro står i dag alle klar til forbipasserende gæsters service med sin kapacitet på i alt 240 pladser fordelt i vores store sal, vores oprindelige krostue og vores hyggelige familiestue, hvor der er et tilstødende legerum, som de mindste kan underholde sig i under besøget.

Siden kroens bebyggelse i starten af 1700-tallet, har stedet altid blandt andet budt på frokost til alle, der måtte lægge sin vej forbi. Tilbage i det tidlige 1700, lå Blovstrød Kro faktisk på den anden side Kongevejen nær kirken, men kroen brændte ned og blev så senere genopbygget på den nuværende adresse med alle de materialer, man kunne redde fra branden. Kroen stod færdig i 1763 og er siden da blevet genopbygget 2 gange i 1851 og 1955 efter mindre brande og begge gange med så mange originale materialer som muligt.

 

Tidligere har det dog kun været i krostuen der var kro, mens familiestuen eksempelvis tidligere har været et aktivt mejeri og salen har været en stald, hvor ryttere kunne opbevare deres heste i. Lokalerne har også været brugt som landbrugs- og købmandsbutik samt bageri. Netop at man kan se de gamle lokaler bære præg af de mange formål, er også en stor del af charmen ved at besøge vores autentiske restaurant. Det har gennem tiden været alle typer, der har siddet til bords i de gamle stuer. Bønder, landstrygere, middelklassen, adelige, kongelige og andet godtfolk.

I 1772 fik kroen status af kongelig privilegeret, som betyder, at kroen forpligtede sig til altid at finde en plads, hvis folk af adelen skulle lægge sin vej forbi og ønske at spise sin frokost i den fornemme krostue.

Da Allerød Slot ikke ligger langt fra Blovstrød Kro fandt Frederik d. 7 også stor nytte af at kunne nyde sin frokost i fred og ro, inden han lagde vejen forbi sin elskerinde på vej mod kongens København.

Spoler man tiden frem, vil ældre lokale fra området måske bedre huske den store sal som diskotek Sing-Sing, som i 70’erne var områdets feststed.

I 2018 gennemgik kroen en gennemgribende renovering der i dag betyder at der er 10 nyistandsatte boliger på 1. sal.

Overlad det trygt til os

Hvis de ønsker at høre mere eller bestille et arrangement er de meget velkommen til at ringe til os eller blot sende en mail til info@bkro.dk.

David

20432235

Sandra

sandra@bkro.dk